Loop jezelf niet voorbij en kom wandelen met mij!

Uw wandelcoach, natuurcoach in Vlaardingen.

Themawandeling op maat
Een wandeling op maat als éénmalige activiteit voor een team. Een groep collega’s, vrijwilligers of een hele afdeling behoort ook tot de mogelijkheden. Bij alle themawandelingen staan ontspanning en genieten van de natuur voorop. Specifieke thema’s kunnen aangevraagd worden. Voorbeelden van wandelingen met een specifiek thema zijn: een seizoenswandeling, stilte-wandeling of een combinatie wandeling met een workshop over Natuur & Gezondheid.


Locatie:
Bij voorkeur in de Broekpolder in Vlaardingen, maar desgewenst ook in de buurt van de werkomgeving.    

Workshop Natuur & Gezondheid
Veel mensen voelen zich prettiger na een bezoek aan de natuur. Maar in hoeverre wordt dit “gevoel” ook zichtbaar in wetenschappelijke onderzoeken? Bijvoorbeeld onderzoeken die het verband tussen natuur en gezondheid meten? In deze inspirerende workshop wordt op een interactieve manier het antwoord gegeven op de vraag: hoe komt het dat de natuur helend en herstellend werkt? Na de workshop weten de deelnemers waarom het zo gezond is om in de natuur te zijn en zijn zij gemotiveerd om meer tijd in de natuur door te brengen. Daarna maken we een natuurbelevings-wandeling.


Deze workshop duurt in totaal 1,5 uur en kan op uw locatie gegeven worden, mits er een natuurgebied in de buurt is. Indien dit niet het geval is, kan tegen een meerprijs een mooie locatie in ene natuurgebied geregeld worden voor de workshop en wandeling.

Maximaal aantal deelnemers is 12 personen.
Locatie: In overleg.


Training Natuurbeleving 
Waarom is naar buiten gaan zo belangrijk? Buiten in de natuur zijn heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven. Wandelen of tijd doorbrengen in een natuurlijke omgeving, brengt lichaam en geest tot rust. Daarnaast is het goed voor de stemming, het dag- en nachtritme en de algehele gezondheid. Steeds meer onderzoeken tonen de heilzame werking van de natuur aan. Zelfs artsen schrijven steeds vaker hun patiënten voor om meer naar buiten te gaan.  Juist voor oudere mensen is naar buiten gaan niet vanzelfsprekend. Veel bewoners van het verpleeghuis zijn fysiek of mentaal niet meer in staat om zelf de deur uit te gaan. Ze zijn aangewezen op familie, medewerkers of vrijwilligers. Ook voor hen is het dus belangrijk om nog regelmatig buiten te komen! 

Nog even alle voordelen op een rijtje. De natuur zorgt voor:

-       Stress verlaging
-       Minder depressies
-       Minder slaapproblemen
-       Minder pijnervaringen
-       Betere stoelgang
-       Beter humeur en zelfbeeld
-       Hogere kwaliteit van leven


Voor wie is deze training bedoeld? 

De training is bedoeld voor (welzijn)medewerkers en vrijwilligers, welke betrokken zijn rondom de zorg en het welzijn van verpleeghuisbewoners. Vaak zijn er wandelvrijwilligers die op bepaalde momenten met de bewoners komen wandelen, maar eigenlijk zou alle betrokkenen meer met bewoners naar buiten kunnen gaan. De deelnemers van de training worden gemotiveerd om vaker naar buiten te gaan met bewoners en krijgen met deze training tips en tools om meer diepgang in een wandeling aan te brengen of een buiten activiteit te organiseren. De activiteiten kunnen gericht zijn op het prikkelen van de zintuigen, activering en/of ontspanning en het aanwakkeren van de creativiteit. 

Opzet van de training
De training duurt ca. 3 uur. De training bestaat uit diverse onderdelen
In de natuurkist zit een map waarin alle buitenactiviteiten en oefeningen zijn opgenomen. Voor het uitvoeren van bepaalde activiteiten zijn er materialen nodig, bijvoorbeeld het kader van een fotolijstje waarmee je bepaalde dingen in de natuur beter zichtbaar maakt voor mensen met een verminderde visus. Deze materialen en voorwerpen zitten in de zogeheten natuurkist.

Ook zal er worden gewandeld en geoefend, zodat de deelnemer ook zelf kan ervaren hoe je meer belevingsgericht kan wandelen in de natuur. 

De training is voor een groep van maximaal 12 personen.

Locatie:
In overleg 

Ben je geïnteresseerd in een van bovenstaande diensten? Neem dan contact met mij op.E-mailen
Bellen
Info